Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Αγνάντια Κιάφας-Κινέτα (αναδημοσίευση από facebook)

Σήμερα είδα για μια φορά ακόμη την ανυπαρξία των φορέων εδώ πηγαίνοντας για εργασίες στο καμένο μας σπίτι!
Καιρό τώρα ήθελα να γράψω κάτι σχετικό και μου δόθηκε η αφορμή ακόμα μια φορά με το σημερινό.
Ο Δήμος Μεγαρέων περνάει μεγάλη παρακμή τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται από τα έργα και ημέρες της σημερινής Δημοτικής αρχής.
Το ζενίθ έφτασε στο απροχώρητο από και μετά τις φωτιές εδώ στην Κινέτα. Φάνηκε η "γύμνια" του
Δήμου και γιατί όχι και των άλλων φορέων στην περιοχή.
Κινέτα, ένας υπέροχος παραθεριστικός τόπος πάνω από 2.500 μόνιμους κατοίκους, 30-35.000 την περίοδο του καλοκαιριού, 6.500 και πλέον μετρητές ΔΕΗ, με μια παραλία χιλιομέτρων παραδομένη στο φιλότιμο των κατοίκων, των Συλλόγων, των Επαγγελματιών και των Εθελοντών.
Ο Δήμος τίποτα!
ΝΕΡΌ: Δεν υπάρχει κι αυτό που υπάρχει είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό στη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 να μας κάψει.
ΠΟΙΟΣ  ΈΧΕΙ ΕΥΘΎΝΗ ; ΤΟ ΕΚΚΕΝΏΣΤΕ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΣΑΣ  δεν είναι μέτρο! Δεξαμενές νερού για πυρασφάλεια δεν υπάρχουν, οι κρουνοί που είναι "φυτεμένοι" δεν έχουν νερό κι από που να το πάρουν !
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ: Βρέχει πνιγόμαστε, κανένα μέτρο πρόληψης, κανένα έργο αντιπλημμυρικό !
ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ: Κάδοι ανεπαρκείς, άπλυτοι, τρύπιοι χωρίς πάτο, χωρίς καπάκι με τα σκουπίδια να σκορπίζονται στα γύρω κτήματα και δρόμους. Περισυλλογή σκουπιδιών αραιή, το αποτέλεσμα να μαζεύεται όγκος σκουπιδιών με μια εικόνα τριτοκοσμική και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Οι εργαζόμενοι στο απορριμματοφόρο δεν σκύβουν να πάρουν τη σακούλα από κάτω, τους πονάει η μέση, λένε!
ΔΙΟΔΙΑ: Είμαστε Δήμος Μεγαρέων και πληρώνουμε διόδια για να πάμε στο σπίτι μας και τα τοπικά καταστήματα !
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Είμαστε Δήμος Μεγαρέων και πληρώνουμε 3ευρώ επιπλέον εισιτήριο, Κινέτα-Μέγαρα 3ευρώ, Κινέτα-Αθήνα 6ευρώ, Μέγαρα-Αθήνα 3ευρώ!
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Εγκαταστάθηκε μια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Κακιά Σκάλα, λίγα μέτρα από ξενοδοχειακή μονάδα και πλαζ στην Κινέτα ( το ότι έχει γραφείο το κτίριο του ΟΣΕ και πιθανώς ηλεκτροδοτείται από αυτό θέλει διερεύνηση). Τώρα επεκτείνονται σε περισσότερα στρέμματα !
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Πληρώνουμε τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στη χώρα χωρίς ανταποδοτικά.
Ελλιπής περισυλλογή σκουπιδιών, μικρός αριθμός κάδων, ανυπαρξία κοντέηνερ για ογκώδη αντικείμενα, οδοκαθαριστής δεν υπάρχει (έρχονται όμως τις γιορτές στα σπίτια για δώρο), χωματόδρομοι γεμάτοι λακκούβες και νεροφαγώματα, ανεπαρκής δημοτικός φωτισμός, μηδενικός στολισμός στις Γιορτές Πάσχα, Χριστουγέννων και Εθνικές Εορτές (οι φωτό που δημοσιεύει η Αντιδημαρχία να ρίχνει πίσσα σε λακκούβα του χωματόδρομου δεν είναι έργο)!
ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ: Εδώ όποιος θέλει γίνεται βοσκός και βόσκει τα ζώα του, κατσίκια, αρνιά, γουρούνια, μοσχάρια σε ανύπαρκτα βοσκοτόπια, στο δάσος, στους ελαιώνες νοικοκυραίων και στους κήπους των κατοίκων!
ΡΕΜΑΤΑ: Γεμάτα μπάζα και σκουπίδια που με την πρώτη δυνατή βροχή κατεβαίνουν όλα στην θάλασσα και στην ΠΕΟΑΚ!
Βέβαια εδώ έχουν ευθύνη και οι κάτοικοι που είτε οι ίδιοι, είτε σε αυτούς που αναθέτουν το καθάρισμα του σπιτιού τους τα ρίχνουν όπου τους βολεύει, είναι αυτοί που "ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ"!
ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ: Έκλεισε ο Αστυνομικός Σταθμός Κινέτας και η περιοχή είναι έρμαιο του κάθε διαρρήκτη αφού οι διαρρήξεις μετά και τις φωτιές αυξήθηκαν!
Αυτά και άλλα πολλά ακόμη δείχνουν την εγκατάλειψη και την ανυπαρξία ενδιαφέροντος από το Δήμο!
Έχω την εντύπωση και πιστεύω πως μια ομάδα δημοτών νέων, με όρεξη και όραμα θα μπορέσει να βάλει το κύρος του Δήμου εκεί που πρέπει. Επιλογή δημοτών που έχουν υπομονή και το σπουδαιότερο να έχουν το χάρισμα που τους έδωσε ο Θεός να έχουν "δύο αυτιά για να ακούνε κι ένα στόμα για να μιλάνε"!
Αυτό μου θυμίζει την "ομάδα" του πρώην Δημάρχου κου Χρυσόστομου Σύρκου με εξαιρετικούς συνεργάτες ένας προς έναν, που άκουγαν πολύ και μίλαγαν λίγο δουλεύοντας πολύ, δουλειά και έργο!
Λέω λοιπόν από αυτή την ομάδα να βγουν μπροστά και να φτιάξουν το πλάνο που χρειάζεται για να συνεχίσουν αυτό που τότε άστοχα κάποιοι δεν επέτρεψαν να τελειώσουν.
Όσο και να αισθάνονται απογοήτευση, για το καλό του τόπου, να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να δημιουργήσουν την ομάδα που θα δώσει αυτό που αξίζει στο Δήμο και τους δημότες του με την πλούσια ιστορία και ομορφιά!