Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ. Καλά τα προβλήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων αλλά όποιος έχει όραμα και δεν θέλει να είναι αναλώσιμος και περαστικός πρέπει να το αποδείξει. Ιδού η Ρόδος:

Τα Φιλιατρά είναι κτισμένα στο δυτικό άκρο του Ν. Μεσσηνίας, κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, σε υψόμετρο 70 μ. και με πληθυσμό 9.334 κατοίκους. Είναι τοπικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο, βρίσκεται σε μια εύφορη περιοχή που καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, κηπευτικά, αμπέλια , σύκα και εσπεριδοειδή και στη βόρεια είσοδο της πόλης βρίσκεται ένα πιστό αντίγραφο του παρισινού μνημείου.
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων (26μ.), που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο αιώνα από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά γλύπτη, Χάρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χ. Φουρναράκης).
Ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά, ανακατασκευάστηκε από τον δήμο το 2007 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, τους κατοίκους και τα τουριστικά γκρουπ, που επισκέπτονται την περιοχή.
Το κάστρο των παραμυθιών
Μάλιστα, ο μάλλον ιδιόρρυθμος αυτός καλλιτέχνης δεν αρκέστηκε μόνο στο να φιλοτεχνήσει τον Πύργο του Άιφελ, αλλά κατασκεύασε, την ίδια εποχή, και το … κάστρο των παραμυθιών, που βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Το κάστρο δεν στέκει μόνο του αλλά μαζί με ένα τεράστιο άλογο που άλλοτε στο εσωτερικό του είχε βιβλιοθήκη. Επίσης, υπάρχουν τεράστιες επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, μαζί με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Η ιδιοκτησία του πύργου μεταβιβάστηκε στο Μορφωτικό Σύλλογο «Πυρσό» το 1984.