Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!


Η εφημερίδα Αιχμή που κυκλοφορεί (Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018) στη σελίδα 3 κάνει αναφορά στην τιμητική εκδήλωση της ΚΕΔΕ για τις εθελοντικές ομάδες. Στέκεται στη βράβευση της παλαιότερης και ιστορικότερης εθελοντικής ομάδας της περιοχής, τον Κούρο και την απαξίωση της από τη δημοτική αρχή.


Δυστυχώς περιγράφεται μία πραγματικότητα που ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου του 2014, δηλαδή από την ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο οργανωμένος συλλογικός εθελοντισμός όχι απλά έχει μπει στο περιθώριο αλλά γίνεται μία προσπάθεια υποβιβασμού του, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Κούρος και Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών συνέβαλλαν τα μέγιστα στις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 και στις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στη διάθεση των αρχών και των πολιτών. Δυστυχώς η επιβράβευση των ομαδικών προσφορών ήρθε απέξω!
Δεν έχει σημασία ποιος/ποιοι φόρεσε/φόρεσαν την στολή και πήγαν να πάρουν το βραβείο. Κάποιος πάντα έχει το ρόλο του εκπροσώπου. Σημασία έχει ότι πίσω από αυτήν την τιμητική ενέργεια κρύβονται δεκάδες εθελοντές με υψηλές και σπάνιες αξίες που άφησαν την οικογενειακή και ατομική γαλήνη και διέθεσαν το χρόνο τους ρισκάροντας τη ζωή τους.
Οι εθελοντές δεν θέλουν τίποτα άλλο εκτός της απαιτούμενης προσοχής και συνεργασίας με τις αρχές του τόπου. Η πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που δεν θέλουν τη δημοσιότητα και έχουν αγνή ψυχή. Αν κάποιος τους πληγώσει είναι σαν να τραυματίζει ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας.