Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Διπλό "χτύπημα" για τα βουνά μας.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου έχει αφήσει πίσω της σημάδια που θα αργήσουν να επουλωθούν με φυσικό τρόπο. Η μητέρα φύση αναγεννάτε από τις στάχτες της αλλά θα πάρει χρόνια και ίσως δεκαετίες για να ξαναδούμε τα Γεράνεια όρη έτσι όπως τα γνωρίζαμε.
Οι κάτοικοι της Κινέτας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές των περιουσιών τους και να επαναφέρουν την ομαλή ροή της καθημερινότητας τους. Δεν σταματούν όμως να αγωνίζονται και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος έχοντες στο πλευρό τους συλλογικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Πολίτης των Μεγάρων αιτήθηκε στο δήμο Μεγαρέων, μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού, να του γνωστοποιηθούν οι ενέργειες που έλαβαν χώρα ώστε τρεις αναγνωρισμένοι βιότοποι που ανήκουν στο δίκτυο βιοτόπων Corine να κυρωθούν και να αποκατασταθούν.
Σας παραθέτουμε συνδέσμους με πληροφορίες για τον κάθε βιότοπο ξεχωριστά προκειμένου να έχετε άποψη.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ! Οι τέσσερις βιότοποι, οι τρεις στην αίτηση και ένας τέταρτος στο ορος Πατέρας, δεν περιλαμβάνονται πλέον στο δίκτυο Corine. Εχουν αφαιρεθεί!!!
Μετά τις επιθυμίες που εχουν εκφραστεί για έρευνες κοιτασμάτων με σκοπό την εξόρυξη τους, για αιολικά πάρκα και άλλες παρόμοιες επενδύσεις, ποιος μπορεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει δόλος;
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα ενεργήσουν οι αρμόδιοι ώστε να επανέλθουν τέσσερις βιότοποι στο δίκτυο βιοποπων Corine και να συνεχίσουν να είναι ένας επίσημα προστατευόμενος χώρος. Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα γινει η αποκατάσταση των βιοτόπων που εμφανώς λόγω του ειδικού καθεστώτος προστασίας τυγχάνουν και ειδική μέριμνα αποκατάστασης.
Εμείς ως Καθαρή Μεγαρίδα απευθυνόμαστε στη δημοτική αρχή για να πάρουμε απαντήσεις.
Τα βουνά μας είναι πόλος έλξης επενδυτών που δυστυχώς για αυτούς είναι ανεπιθύμητοι στην κοινωνία του δήμου Μεγαρέων. Αν δεν αντισταθούμε με τα όπλα που δινει η ευρωπαϊκή ένωση και το ελληνικό κράτος οι επόμενες γενιές θα ζήσουν ένα φρικτό μέλλον…